Zelf ontwerpen

Ingrid en Theo zelfbouw - voorzijde
Ingrid en Theo zelfbouw - voorgevel-zijkant

Het huis van Ingrid en Theo staat in Denekamp. Ze hebben ervoor gekozen om tussen de voordeur en de garagedeur een extra deur te plaatsen naar de bijkeuken. Hierdoor kunnen de kinderen makkelijk in en uit lopen zonder door de garage te hoeven. Ook is het makkelijk dat je de boodschappen direct kan wegbergen. 

Ingrid en Theo hebben hun huis helemaal zelf ontworpen. “Aan de hand van tekeningen van cataloguswoningen en van huizen van vrienden hebben we bedacht hoe we ons eigen huis wilden hebben. Zo ontdekten we bijvoorbeeld aan de hand van de voorbeelden dat het technisch handig is om de toilet op de verdieping boven die van de begane grond te zetten.”

Ingrid en Theo hebben gekozen voor een eenvoudig gootdetail. Dit scheelt hen in het onderhoud.
Wanneer je glas in lood in je (boven)ramen wilt, dan kun je het beste een apart ruitje met glas in lood aan de binnenzijde van je raam plaatsen. Geïntegreerde systemen zijn namelijk kostbaar.
Ingrid en Theo hebben heel slim gekozen voor een extra deur naast de voordeur. Deze gaat direct naar de bijkeuken en geldt als 'achterdeur'. De kinderen hoeven op deze manier niet door de garage.

Boek 'Bouw jouw droomhuis'Meer over de ervaringen van Ingrid en Theo bij het realiseren van hun eigen droomhuis lees je in het boek 'Bouw jouw droomhuis