Zelf de coördinatie doen

Ernst en Caspar zelfbouw - voorgevel
Het herenhuis van Ernst en Caspar ligt direct met de gevel aan de straat. Om iets van een 'plaatsje' te creëren, hebben zij de entree naar achteren gelegd en daarvoor een poort geplaatst.

Doordat zij tegenslagen hadden met faillissementen hebben Ernst en Caspar veel zelf geregeld. "Overweeg om een half jaar vrij te nemen. Vaak scheelt het zelf coördineren van verschillende partijen zoveel geld, dat je er een half jaar salaris voor kunt inleveren. Je moet toch nog veel zelf regelen, dus waarom dan niet meteen alles."

Een uitspringend kader geeft een accent in de gevel. Dit accent wordt extra versterkt wanneer dit kader een eigen kleur heeft, zoals bij Ernst en Caspar.
Ernst en Caspar zelfbouw - detail stoep

Het herenhuis van Ernst en Caspar staat op Steigereiland in Amsterdam. Zij hebben gebruik gemaakt van invloeden uit Indonesië. De entree is afgeleid van de lokale gewoonte om een poort voor je huis te hebben. Ze kunnen hier handig hun fietsen kwijt. Ook hebben zij zelf al het houtwerk uit Indonesië laten komen: voor de gevel, de deuren en de trappen.

Boek 'Bouw jouw droomhuis'

Meer over de ervaringen van Ernst en Caspar bij het realiseren van hun eigen droomhuis lees je in het boek 'Bouw jouw droomhuis