Goed opdrachtgeverschap

Yuri en Juliette zelfbouw - voorgevel
De structuur van de houten gevel is hier doorgezet in schuivende luiken. Deze hebben een ophanging als staldeuren.

Het herenhuis van Yuri en Juliette staat op Steigereiland in Amsterdam. Zij hebben voordat zij met een architect in zee gingen zelf eerst heel goed bedacht hoe zij wilden wonen door de dag heen en door het jaar heen. Zij hebben de keuken bewust op de begane grond aan de tuin gelegd, omdat zij in de zomer vooral in de tuin leven. De woonkamer op de verdieping ligt aan de achterzijde, aan de voorzijde is een speelkamer voor de kinderen. Deze ruimtes worden vooral in de winter veel gebruikt.

Yuri en Juliette hebben hun woonwensen gedetailleerd vastgelegd, zodat de architect daar nauwkeurig op aan kan sluiten. Hoe duidelijker de opgave gesteld wordt, des te beter het voorstel past. "Door je bewust te realiseren hoe je wilt wonen, kun je je huis helemaal om jouw leven heen ontwerpen."

Het kozijn ligt hier achter de gevelbekleding verstopt, waardoor het lijkt alsof er slechts een dun staalprofiel als kozijn is.

Meer details over hun huis kun je vinden bij hun architect die dit huis Cowboy House gedoopt heeft. 

Boek 'Bouw jouw droomhuis'

Meer over de ervaringen van Yuri en Juliette bij het realiseren van hun eigen droomhuis lees je in het boek 'Bouw jouw droomhuis